Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ελλαδα - Λετονια 1-0


Φρενήρης ρυθμός, περίσσια διάθεση, πλήθος ευκαιριών και ένα θαυμάσιο γκολ από τον Τοροσίδη. Μια Εθνική Ελλάδος για απαιτητικούς νίκησε μόνο 1-0 τη Λετονία

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Θυμάστε το πρόσφατο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη; Ε, κάπως έτσι ήταν και το πρώτο μέρος της αναμέτρησης του Φαλήρου. Το 73-27 στην κατοχή της μπάλας με την συμπλήρωση του 25λεπτου λέει πολλά.
Από το πρώτο λεπτό το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέλεξε μία ορθολογική ενδεκάδα με τον Σαμαρά βασικό και στα αριστερά της επίθεσης, τον Νίνη στα δεξιά και τον Μήτρογλου φουνταριστό, πίεσε τους Λετονούς, τους έβαλε στην περιοχή τους και αναζητούσε τον χώρο για να απειλήσει................



Στην αρχή οι προσπάθειες των Ελλήνων ξοδεύονταν σε σουτ, ενώ στο 16ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μήτρογλου με γυριστή κεφαλιά ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Βάνινς. Η πολιορκία συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά -στο 27' ο διαιτητής είδε θέατρο στην καθαρή ανατροπή του Τοροσίδη- με τους Λετονούς να περιορίζονται στα αμυντικά τους καθήκοντα και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανοίξουν την άμυνα με γρήγορες πάσες έξω από την περιοχή.
Το μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι για το πρώτο μέρος ήταν ο κίνδυνος που πήγε να δημιουργηθεί όταν ο Βερπακόφσκις βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, αλλά ο Τζαβέλλας επενέβη σωτήρια και με τάκλιν έβαλε τέλος στα όνειρα του επιθετικού του Εργοτέλη.
Στο δεύτερο μέρος μπορεί να μην είχαμε το πλήθος των ευκαιριών που χάσαμε στα πρώτα 45 λεπτά, είχαμε όμως την ίδια διάθεση και τον ίδιο φρενήρη ρυθμό. Οι Λετονοί συνέχισαν τον παθητικό τους ρόλο μη μπορώντας να κοντράρουν την Ελλάδα και όλα έδειχναν ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου.
Όντως έτσι έγινε, αφού στην πρώτη καλή φάση της επανάληψης ο Τοροσίδης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του. Η φάση ξεκίνησε από τον ίδιο, ο οποίος ξεπέρασε θαυμάσια τους αντιπάλους του, έπαιξε το 1-2 με τον Κατσουράνη και πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό.
Κάπου εκεί το παιχνίδι έλαβε τέλος, αφού η Λετονία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και να απειλήσει την Εθνική. Εξάλλου, δεν είχε παρουσιάσει κάτι καλό στα προηγούμενα λεπτά για να έχει να πιαστεί από κάπου.
Το μόνο που άξιζε από τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης ήταν η ίδια διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του Σάντος, η είσοδος του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος στον χρόνο που αγωνίστηκε ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που είδε μετά από καιρό μια Εθνική να βγάζει θέαμα. Το μόνο αρνητικό; Η παρουσία των φιλάθλων που δεν γέμισαν το γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά όπως φαίνεται η Εθνική έπαψε πια να είναι μόδα...

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Η διάθεση και ο ρυθμός που είχε η Εθνική ομάδα ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που έφεραν τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε τις απαντήσεις.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Το γράψαμε παραπάνω το επαναλαμβάνουμε και εδώ με κίνδυνο να γίνουμε γραφικοί. Ο κόσμος ξέχασε την Εθνική.

MVP:
Ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε το γκολ της νίκης και έκανε όλα όσα κάνει ένας σύγχρονος ακραίος μπακ. Αψογος στα αμυντικά και επιθετικά του καθήκοντα.



ΠΗΓΗ: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: