Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Διάλειμμα....για μουσική!!

NASA.....για παιδια και μεγάλους!!!







    Μάθετε για το σύμπαν παίζοντας με τη NASA!! Παιχνίδια γνώσεων και οχι μόνο μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά αλλά ταυτόχρονα να σας μορφώσουν! Μπείτε λοιπόν στο http://www.nasa.gov/audience/forkids/kidsclub/flash/index.html    και καλή σας διασκέδαση!



    Αν πάλι είστε μεγάλος για κάτι τέτοιο ταξιδέψτε στο σύμπαν μέσα απο τις υπέροχες φωτογραφίες και videos τα  οποία έχει ανεβάσει η NASA στο site της www.nasa.gov/

Αστεροειδείς θα περάσουν δίπλα από τη Γη...

Σε κοντινή απόσταση από τη Γη θα περάσουν την Τετάρτη δύο αστεροειδείς με διαφορά ωρών μεταξύ τους, όπως ανακοίνωσε η NASA.
Οι αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών μέτρων, ανακαλύφθηκαν την Κυριακή με τηλεσκόπιο στην Αριζόνα και θα περάσουν από τη Γη σε απόσταση πιο κοντινή σε σχέση με εκείνη της Γης από τη σελήνη, ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ. 
Παρότι οι αστεροειδείς συχνά περνούν σε τέτοια απόσταση από τη Γη, είναι σπάνιο δύο μαζί να περάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ο πρώτος αστεροειδής, έχει διάμετρο 10 με 20 μέτρα και θα περάσει σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων από τη γη στις 12:51 (ώρα Ελλάδος). Ο δεύτερος,διαμέτρου περίπου 6 με 14 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων από τη Γη στη 01:12 (ώρα Ελλάδος).
Και οι δύο θα είναι ορατοί με τη βοήθεια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων, σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ.



http://whitetoweraris.blogspot.com

Βρείτε μας και στο FACEBOOK!



http://www.facebook.com/profile.php?id=1070623531&success=1#!/pages/School-araliki/143856085656432

Steven Hawking: The Grand Design

Το Big Bang ήταν το αποτέλεσμα των αναπόφευκτων νόμων της φυσικής για να δημιουργηθεί αυθόρμητα, και δεν χρειάζονταν το Θεό για να ‘ανάψει’ τη σπίθα της δημιουργίας του σύμπαντος, συμπεραίνει.

"Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι", απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας. Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής, εξηγεί.
"Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς", προσθέτει ο επιστήμονας.
"Δεν είναι απαραίτητο να επικαλούμαστε τον Θεό για να ενεργοποιήσει το σύμπαν", αποφαίνεται.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο Hawking τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει ένας «προσωπικός» Θεός. Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι: έχει επιλεγεί από τον Θεό ο τρόπος που το σύμπαν ξεκίνησε για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ή αυτό καθορίστηκε με βάση τους νόμους της επιστήμης; Πιστεύω στο δεύτερο. Αν θέλετε, μπορείτε να ονομάσετε τους νόμους της επιστήμης σαν ‘Θεός’, αλλά δεν θα είναι ένας προσωπικός Θεός που θα μπορούσατε να συναντήσετε, και να του θέσεται ερωτήσεις."
Με τη δήλωση αυτή ο Στίβεν Χόκινγκ αποστασιοποιείται από προηγούμενες δηλώσεις του, καθώς ως τώρα υποστήριζε πως το να θεωρούμε τον Θεό δημιουργό του σύμπαντος δεν είναι κάτι ασύμβατο με την επιστήμη.
Στο νέο βιβλίο του, που  κυκλοφορήσε στις 9 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Το Μεγάλο Σχέδιο" ("The Grand Design") και το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με τον αμερικανό φυσικό Leonard Mlodinow του Caltech, αποδομεί τη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δεν μπορεί να δημιουργήθηκε χωρίς το χέρι του Θεού.
Ο Χόκινγκ επικαλείται ιδιαίτερα την ανακάλυψη, το 1992, ενός πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άστρο άλλο από τον Ήλιο. "Αυτό καθιστά τη σύμπτωση των συνθηκών μας (ένας μόνο Ήλιος και μια τέλεια απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο) πολύ λιγότερο αξιοσημείωτη, πολύ λιγότερο πειστική ως απόδειξη ότι η Γη σχεδιάστηκε προσεκτικά με το συγκεκριμένο στόχο να μας ικανοποιεί, εμάς τους ανθρώπους", γράφει ο επιστήμονας.
SHOOLIS: O S.Hawking στο νέο βιβλίο λέει «Δε δημιούργησε ο Θεός τ σύμπαν αλλά οι νόμοι της φυσικής.Επειδή υπάρχει η βαρύτητα,τ σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί & θ δημιουργηθεί μόνο τ από τ τίποτα!»..Πρέπει ν καταλάβουμε αυτο που λέει & να μη βγάζουμε ΧΑΖΑ συμπεράσματα...Δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης θεού για τ δημιουργια τ σύμπαντος,όχι οτι δεν υπάρχει!Και εξάλλου τ τίποτα & τ τυχαίο πώς μπορεί να δώσει ζωή και νοημοσύνη στην ύλη? 

Το Νέο iPhone 4


iPhone4
Όπως κάθε χρόνο (OK, εκτός από πέρυσι που ήταν άρρωστος), έτσι και φέτος ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε ένα νέο λαχταριστό κινητό τηλέφωνο με αψεγάδιαστο design και χαρακτηριστικά που στην πλειοψηφία τους οι ανταγωνιστές του τα είχαν εδώ και χρόνια, αλλά όχι σε τόσο καλογυαλισμένο περιτύλιγμα. Αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν τρεις σημαντικές διαφορές: Πρώτον, τα περισσότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν τα ξέραμε ήδη από τις πρόσφατες διαρροές. Για τα υπόλοιπα, διάβασε λεπτομέρειες:

Πρώτα, αυτά που πρέπει να ξέρεις:

- Το κινητό είναι ίδιο με αυτά που είχαν διαρρεύσει από το Gizmodo καιεκείνο το Βιετναμέζικο site.

- Έχει αυτό το νέο design με την επίπεδη πλάτη από γυαλί και το περίγραμμα από ατσάλι. Ήταν, όπως θυμάσαι, αμφιλεγόμενο.

- Το ατσαλένιο περίγραμμα είναι η κεραία.

- Έχει πάχος μόλις 9,3 χιλιοστά.

- Η οθόνη του είναι εντελώς καινούρια, την αποκαλούν retina display και έχει τετραπλάσια ανάλυση από του παλιού iPhone (πράγμα βολικό, για να φαίνονται και τα παλιά apps μια χαρά), το αδιανόητο νούμερο 960x640 pixel σε μια οθόνη 3,5 ιντσών, πράγμα που ξεπερνά την ικανότητα του ματιού να διακρίνει λεπτομέρειες, ή κάτι τέτοιο. Και είναι και IPS, σαν του iPad. Οθόνη WIN.

- Ωστόσο, είναι ακόμα 3,5 ίντσες. Την εποχή που οι ανταγωνιστές έχουν 3,7 και τα νέα θηρία έχουν 4 και 4,3 είναι κρίμα να μη δώσεις κάτι παραπάνω στην οθόνη, με τόση ανάλυση. Αλλά είναι θέμα περίπλοκο, έχει να κάνει και με το μέγεθος που θέλουν να πετύχουν, και με τη μπαταρία, οπότε ίσως να είναι και καλύτερα έτσι.

- Του προσέθεσαν και γυροσκόπιο που σε συνδιασμό με το accelerometer μετατρέπει το κινητό σε έναν πλήρη αισθητήρα κίνησης.

- Για επεξεργαστή έχει τον Α4 της Apple, που είναι και στο iPad. Μαζί με τη μεγαλύτερη μπαταρία υπόσχεται καλύτερες αντοχές από το υπάρχον iPhone, αλλά μην φαντάζεσαι και τίποτα τριήμερες διάρκειες, η νέα οθόνη θα τραβάει πολύ ζουμί.

- Έχει νέα κάμερα 5 megapixels με ενσωματωμένο φλας, η οποία τραβάει και βίντεο 720p σε 30 fps! Φτιάξανε και εφαρμογή iMovie ($4.99) για να κάνεις editing των βίντεο μέσα στο κινητό, ένα από τα πράγματα που καλό είναι να υπάρχουν, αλλά που δεν πρόκειται ποτέ (μα ποτέ) να χρησιμοποιήσεις. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλα κινητά που τραβάνε βίντεο 720p εκεί έξω αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η ποιότητα είναι μέτρια. Στην επίδειξη φάνηκε πως του iPhone θα είναι καλή η κάμερα.

- Υποστηρίζει πλέον βιντεοκλήσεις με μια δεύτερη κάμερα στο μπροστινό μέρος (επίσης κάτι που άλλα -και πολύ φτηνότερα- κινητά υποστηρίζουν εδώ και χρόνια), αλλά μόνο μέσω Wi-Fi.

- Θα έχει όλες τις αλλαγές του iPhone OS4, που μετονομάζεται σε iOS 4 (folders, περιορισμένο multitasking, wallpapers).

- Δείξανε και το Guitar Hero και το Farmville που κυκλοφορούνε όπου να 'ναι, λέει, και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.

- Κυκλοφορεί 24 Ιουνίου στις ΗΠΑ και σε άλλες τέσσερις χώρες (όχι στην Ελλάδα), σε άλλες 18 τον Ιούλιο (όχι στην Ελλάδα), και σε περισσότερες από Αύγουστο-Σεπτέμβριο (προφανώς και στην Ελλάδα). Οι τιμές του θα είναι ίδιες με του 3GS που αντικαθιστά, στα μοντέλα 16 και 32GB (δεν βγήκε με 64!) σε λευκό και μαύρο.

Συμπέρασμα: Όπως κάθε χρόνο, το καινούριο iPhone είναι το καλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει. Όπως κάθε χρόνο, έχει διορθώσει κάποιες από τις χτυπητές του αδυναμίες. Όπως κάθε χρόνο, η Μηχανή της Apple παρουσιάζει τη διόρθωση αυτών των αδυναμιών ως κάτι επαναστατικό και ρηξικέλευθο. Πέρσι ήταν το MMS και το copy/paste, φέτος έχεις το φλας στη φωτογραφική μηχανή (!) και τις βιντεοκλήσεις. Δηλαδή, βιντεοκλήσεις. Τους αφιερώνουν ολόκληρο διαφημιστικό σκηνοθετημένο από το Σαμ το Μέντες. Για τις βιντεοκλήσεις. Υπάρχουν κινητά που τις κάνουν από το 2003, φοργκάτζ σέηκ.
Φέτος όμως, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές, κι εδώ παρακαλώ δώσε βάση, έχει σημασία.

Τα κινητά τηλέφωνα φτιάχνονται ως εξής: Πάει μια εταιρία σε μια άλλη εταιρία που φτιάχνει οθόνες, της λέει "φτιάξε μου οθόνες για το κινητό". Πάει σε μια άλλη που κάνει επεξεργαστές, ψωνίζει επεξεργαστές. Από άλλη ψωνίζει κεραίες, από άλλες GPS, τα συναρμολογεί όλα στο εργοστάσιο και τσουπ, κινητό. Έτσι ήταν στην αρχή και η Apple -αλλά πλέον αυτό αλλάζει. Το νέο iPhone έχει μέσα μεταξύ άλλων δύο πράγματα που η Apple δεν τα αγόρασε από τη Samsung ή την Qualcomm, αλλά τα έφτιαξε μόνη της: Την οθόνη και τον επεξεργαστή. Κι από ό,τι φαίνεται θα κάνουν σημαντική διαφορά. Η οθόνη είναι η καλύτερη οθόνη κινητού στον κόσμο αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με τα specs τουλάχιστον), τον δε επεξεργαστή τον ξέρεις: Είναι αυτός που κουμαντάρει αξιοθαύμαστα το iPad, εξαιρετικά γρήγορος. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έτσι για πρώτη φορά το iPhone είναι από άποψη hardware μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και, ΟΚ, εξακολουθεί να μην έχει πραγματικό multitasking, εξακολουθεί να χωλαίνει σημαντικά στο θέμα των notifications σε σχέση με άλλα λειτουργικά, και εξακολουθεί να μένει κρεμασμένο στο ελεεινό και τρισάθλιο, ντροπή της ανθρωπότητας και όνειδος της τεχνολογίας που λέγεται iTunes.

Αλλά για πρώτη φορά από το 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε (χωρίς 3G! θυμάσαι;), το iPhone μοιάζει για πρώτη φορά σε ανεκτό ποσοστό πλήρες. Γιατί είχε παντα ένα πράγμα που με εκνεύριζε, ρε παιδί μου, ήταν μια συσκευή "κλειστή" και ελλιπής, που δεν ήταν φτιαγμένη "για εμένα", ήταν φτιαγμένη "από εκείνους". Την Apple σα να μην την ένοιαζε τι ήθελα εγώ από το κινητό, με γράφανε κανονικά, "έτσι γουστάρουμε να το φτιάξουμε", σα να μου λέγανε, "άμα γουστάρεις". Το ίδιο με απωθεί και στο iPad, αυτή η απάθεια και η αδιαφορία για features που στην εποχή μας θεωρούνται αυτονόητα. Ε, με το 4ο iPhone αυτό σιγά σιγά φθίνει. Δεν έχει σβήσει ακόμα (είπαμε, iTunes, notifications, multitasking) αλλά φθίνει.

Τώρα μένει να το πιάσω στα χέρια μου για να δω αν είναι καλύτερο από τον reigning champ της καρδιάς μου, το HTC Desire. Φοβάμαι μην πάθω έρωτα, μόνο.


ΠΗΓΗ: yupi.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Statistics!!!






                                  http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/09/blog-post_2252.html

Βρείτε μας και στο FACEBOOK!


http://www.facebook.com/profile.php?id=1070623531&success=1#!/pages/School-araliki/143856085656432

ΛΙΓH ΥΠΟΜΟΝΗ...

Λίγο υπομονή ακόμα και θα είμαστε έτοιμοι να απαντούμε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις σας.....Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Συνεχίστε έτσι και η SCHOOLική χρονιά θα είναι ενα ατελείωτο ARALIKI!!!

Νέο σύστημα εξετάσεων από το 2014 για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση...


Με 15.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου θα καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση, ανακοίνωσε η A. Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε νέο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση στις εξετάσεις του 2014.

 Με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα οι επιλογές των υποψηφίων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - σχεδόν στα μισά τμήματα ΤΕΙ εισάγονται υποψήφιοι με βαθμό κάτω από 10, αλλά και με βαθμό πρόσβασης κάτω από τη μονάδα.

"Στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν με το βαθμό του απολυτηρίου τους" σχολίασε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Μέγκα, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές.

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη επαναφοράς του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε «θεμελιώδεις» αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και την αξιολόγηση, αλλά κυρίως τον «Καλλικράτη» στην Παιδεία με αλλαγές, συγχωνεύσεις ΤΕΙ ή και κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών.

Πηγή: www.athina984.gr

Διάλειμμα....για μουσική!! Μία γεύση απο νέο Μιχάλη Χατζηγιάννη!!!

Κλειστά όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ναυπάκτου.


ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στη συνέλευση, που έγινε στις 13/9/2010, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας έως και την Παρασκευή 17/9/2010. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως μια μορφή έμπρακτης συμπαράστασης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ (κτηριακό – απογευματινή βάρδια) και για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάθεσης του προβλήματος σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης σε δυο βάρδιες (πρωί – απόγευμα).

Απαιτούμε από το δήμο Ναυπάκτου και τη Νομαρχία Αιτ/νίας την, κατά προτεραιότητα, αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει:

1. να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου έως την ολοκλήρωσή του.

2. η ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να γίνει πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Δηλώνουμε ότι, αν δεν ικανοποιηθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου, όλοι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν το πρόβλημα θα βρεθούν αντιμέτωποι και υπόλογοι των ενεργειών τους, απέναντι στο σύνολο των γονέων της περιοχής.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα μεταφέρει τα παραπάνω με αυτοπρόσωπη επίσκεψή της στο Δήμαρχο Ναυπάκτου και το Νομάρχη Αιτ/νίας. 

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Δ/θμιας εκπαίδευσης


Διαβάστε περισσότερα: http://acarnania.blogspot.com/2010/09/blog-post_7180.html#ixzz0zalMNrTu

Blog...Brother...

                                                          http://crougerjohn.blogspot.com


John Crouger

Tα καλά.....έρχονται!!!!!

Το School-Araliki ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του!!! Σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται!!! Έως τότε, μη φοβάστε.......ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!