Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αυστραλιανό νόμισμα για τη Μάχη του Μαραθώνα



Το Αυστραλιανό Νομισματοκοπείο στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας τίμησε την 2500ή επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα με την έκδοση αναμνηστικού νομίσματος. Τρία από τα νομίσματα αυτά πλέον εκτίθενται μόνιμα στην Ελλάδα, χάρη στις ενέργειες του Συλλόγου Ελληνο-Αυστραλών Επιστημόνων (Greek Australian Professionals' Association - GAPA) και του Συλλόγου Ελληνο-Αυστραλών Εκπαιδευτικών (Australian Hellenic Educators' Association - AHEA NSW-ACT-QLD).

Αυτή η δωρεά των δύο αυτών παροικιακών συλλόγων είναι μία συμβολή στις εκδηλώσεις γύρω από την επέτειο της νίκης των Ελλήνων στον Μαραθώνα και των κατορθωμάτων του δρομέα Φειδιππίδη.
Τα αναμνηστικά νομίσματα επιδόθηκαν στον δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Σπυρίδωνα Ζαγκάρη, από την πρόεδρο του GAPA, κ. Κατερίνα Κουβά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στον ιστορικό Μαραθώνα. Ως δήμαρχος καθώς και ως διευθυντής του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο κ. Ζαγκάρης δήλωσε ότι το αναμνηστικό νόμισμα θα γίνει τμήμα της αυστραλιανής έκθεσης του Μουσείου.

Στο μεταξύ το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του στεγάζει και συλλογή αντικειμένων σχετικά με Αυστραλούς και Έλληνες μαραθωνοδρόμους που έχει δωριθεί από τον Σύλλογο Ελληνο-Αυστραλών Επιστημόνων (Greek Australian Professionals Association) καθώς και το Σύλλογο Ελληνο-Αυστραλών Εκπαιδευτικών (Australian Hellenic Educators' Association NSW-ACT-QLD).Τη συλλογή αυτή τη δημιούργησαν οι δύο αυτοί φορείς προς τιμήν της 2500ής επετείου της Μάχης του Μαραθώνα και του θρυλικού άθλου του Φειδιππίδη το 490 π.Χ..

Εκδήλωση για τη Μάχη του Μαραθώνα στο Καπιτώλιο


Στη Μάχη του Μαραθώνα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, που προετοιμάζουν, εδώ και καιρό, το ΣΑΕ, Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και το Εκπαιδευτικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας.

"Με την εκδήλωση 'Μαραθώνας: 2500 Χρόνια μετά", την 3η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Καπιτώλιο, στοχεύουμε στην προβολή της ελληνόγλωσσης Παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους και νέες, μαθητές και φοιτητές- ελληνικής και μη καταγωγής- να αναδείξουν το ελληνικό πνεύμα στην αμερικανική κοινωνία, ευρύτερα", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ουάσιγκτον, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος μαθητές των Ελληνικών Σχολείων του Πότομακ Potomac της Ουάσιγκτον, του Αγίου Δημητρίου της Τζαμέικα , στη Νέα Υόρκη και η Εκκλησιαστική χορωδία Αγίας Ελένης και Κωνσταντίνου, που θα παρουσιάσουν το θεατρικό, αφιερωμένο στη Μάχη του Μαραθώνα, με τίτλο: "Μέσα από τα μάτια του Ηρόδοτου".

Την επιμέλεια του μαθητικού προγράμματος έχουν ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, Δρ. Αντώνης Μαρμαρινός, ο διευθυντής του σχολείου του Αγίου Δημητρίου, Δρ. Γ. Μελικόκης και ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Δρ. Θ. Παπαλοίζος.

"Η συμπλήρωση 25 αιώνων από την ηρωική μάχη των προγόνων μας παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να αναλογισθούμε τον ανεξάντλητο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να συμβάλουμε στην επαναφορά των αξιών αυτών, που σήμερα η ανθρωπότητα έχει ανάγκη όσο ποτέ", επισημαίνει- μεταξύ άλλων- σε μήνυμά του ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

Κοινό ψήφισμα των 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την αποποινικοποίηση των καταλήψεων

Παρέμβαση στον εισαγγελέα - Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου.
Κοινό ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να αντιμετωπιστεί παιδαγωγικά και όχι ποινικά το ζήτημα της συμμετοχής μαθητών στις καταλήψεις στα σχολεία, εξέδωσαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποίησαν παρέμβαση στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο ψήφισμα, οι ΕΛΜΕ ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών που σημειώθηκαν σε σχολεία όλης της χώρας και να μην εφαρμοστεί ανάλογη τακτική στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που τελούν υπό κατάληψη (20 σήμερα), επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεταξύ των Συλλόγων Γονέων, των δασκάλων και των μαθητών.

Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκδοση, πριν από λίγες μέρες, εισαγγελικής εντολής για τις καταλήψεις - στην οποία υπενθυμιζόταν το νομικό πλαίσιο - αλλά και περιπτώσεων διευθυντών σχολείων που κατονόμαζαν μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών συμφώνησε με τις θέσεις των ΕΛΜΕ και διευκρίνισε ότι η εντολή είχε προληπτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, ψήφισμα-διαμαρτυρία για ποινικές διώξεις ανήλικων μαθητών εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του «στις διαρκώς αυξανόμενες σε πανελλαδική κλίμακα ποινικές διώξεις, σε βάρος δεκάδων ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις κλήσεις γονέων και καθηγητών σε αστυνομικά τμήματα».

«Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και η επιφόρτιση των εκπαιδευτικών με καθήκοντα πληροφοριοδότη των διωκτικών αρχών, μετατρέπει την εκπαιδευτική κοινότητα από χώρο ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και ανοιχτής γνώσης, σε πεδίο αντιπαιδαγωγικών πρακτικών», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά να καταργηθεί άμεσα ο νόμος 2811/2000, που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δωρεάν βιβλία και υπηρεσίες από τα Starbucks


Η αλυσίδα καφέ προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν ψηφιακά βιβλία, ταινίες και άλλες αποκλειστικές υπηρεσίες, όπως δωρεάν πρόσβαση σε ορισμένες συνδρομητικές ιστοσελίδες, όπως η Wall Street Journal. Με τις υπηρεσίες αυτές τα Starbucks ελπίζουν ότι θα πείσουν τους πελάτες να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε αφεψήματα και σε υλικό που θα αγοράζουν μέσω της ιστοσελίδες. Μάλιστα, οι υπηρεσίες θα προσφέρονται σε όλες τις χώρες που υπάρχουν καταστήματα της εταιρείας.

Οι πελάτες θα μπορούν να δουν το δίκτυο μόλις συνδεθούν στο Ίντερνετ των Starbucks με τα κινητά τους τηλέφωνα, τους υπολογιστές τους ή τα tablet τους. Μέσω της ιστοσελίδας θα μπορούν να περιηγηθούν σε διάφορες ενότητες όπως διασκέδαση, ευ ζην, οικονομία, καριέρα και «η γειτονιά μου», όπου θα μπορούν να βρουν νέα της κοινότητάς τους, κριτική εστιατορίων, κα.

Τα Starbucks συμφώνησαν επίσης συνεργασίες με τα iTunes της Apple, τους New York Times, την USA Today, το Patch και το Zagat. Οι προσφορές περιλαμβάνουν αντίτυπα βιβλίων, πριν αυτά κυκλοφορήσουν, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους όπως την Penguin Group και μέσω του iTunes.

Δωρεάν βιβλία, ταινίες, μουσική και εφημερίδες

Το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου περιεχομένου - από ταινίες, βιβλία και ειδήσεις - θα είναι προσβάσιμο στα καταστήματα Starbucks. Το περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε ο χρήστης να καταναλώνει ελάχιστο χρόνο για κάθε υπηρεσία, περίπου πέντε έως είκοσι λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες είτε θα θελήσουν να αγοράσουν το περιεχόμενο, ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν και εκτός του καταστήματος, είτε θα επιστρέψουν και πάλι σε ένα καφέ Starbucks. Οι σελίδες θα είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε ο πελάτης θα μπορεί να θυμηθεί που έχει αφήσει το βιβλίο ή την ταινία και να συνεχίσει κανονικά.

Όταν οι πελάτες θα αγοράσουν μία υπηρεσία, όπως τη συνδρομή για μία εφημερίδα ή ένα ψηφιακό βιβλίο, τα Starbuck θα λαμβάνει ποσοστό επί των πωλήσεων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ποιο θα είναι το ποσοστό της. Η ιστοσελίδα των Starbucks σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παρέχονται υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες, που δεν θα βρουν αλλού, και να τους κάνει να επιστρέψουν σε ένα κατάστημα της αλυσίδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Μπουτίκ..για ρόδες


Είναι οικολογικό, οικονομικό –ειδικά μετά την εκτόξευση της τιμής της βενζίνης– και γυμνάζει το σώμα. Ολα πλέον δείχνουν ότι το ποδήλατο έχει έρθει για να μείνει. Μέσα σ' αυτό το κλίμα, τον Σεπτέμβριο άνοιξε στου Ψυρρή η μπουτίκ «Vicious Cycles Athens». Τα πανάλαφρα οχήματά της διατίθενται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Τώρα μένει να κατασκευαστούν οι ποδηλατόδρομοι που υπόσχονται κατά καιρούς οι κυβερνήσεις...

Vicious Cycles Athens, Μελανθίου 8, Ψυρρή

www.vca.gr

Ξενοδοχείο..Camper στο Βερολίνο



Πέντε χρόνια μετά το επιτυχημένο πείραμα της Βαρκελώνης, ξαναεφαρμόζει την ιδέα της προσιτής πολυτέλειας στο δεύτερο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο της, το βερολινέζικο «Casa Camper». Το κτίριο των Καταλανών αρχιτεκτόνων Αμάτ και Tιό μοιάζει μονότονο και άσχημο το πρωί, αλλά το βράδυ μεταμορφώνεται σ' ένα ενδιαφέρον και ολοζώντανο αρχιτεκτόνημα, χάρη στον πολύχρωμο φωτισμό και στους ορατούς από τον δρόμο αριθμούς των 56 δωματίων. Από την άλλη, ο εσωτερικός διάκοσμος κρύβει ένα σωρό εκπλήξεις: μαύρα τηλέφωνα σε κάθε δωμάτιο, μανταλάκια για να κρεμάς τα ρούχα σου, διακόπτες Bauhaus, καρέκλες Eames, επιγραφές του τύπου «πάρε τις σκάλες, είναι πιο υγιεινό». Αναμφισβήτητο highlight; Το σνακ μπαρ Tentenpie, στον τελευταίο όροφο, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες προσφέροντας πανοραμική θέα και δωρεάν ποτά, φρούτα και σάντουιτς, για κατανάλωση επί τόπου ή στο δωμάτιο.
195 ευρώ/δίκλινο, www.casacamper.com/berlin

Το μαθηματικό μυστικό της αντοχής των μαραθωνοδρόμων



Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του «φίνις». Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο να «πέφτει πάνω σε ένα τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

Η νέα έρευνα από τον Μπένζαμιν Ράποπορτ, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του τμήματος Επιστημών Υγείας και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μαθηματικής βιολογίας «PLoS Computational Biology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Live Science, υπολόγισε μια νέα μαθηματική «φόρμουλα» που επιτρέπει σε κάθε δρομέα να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες θερμίδες από υδατάνθρακες πρέπει να έχει πάρει εκ των προτέρων για να διαθέτει αρκετό απόθεμα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κούρσα και να μην αναγκαστεί να την εγκαταλείψει.
Περίπου το 40% των μαραθωνοδρόμων «πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο», εκτιμά ο Ράποπορτ, ο οποίος ο ίδιος έχει τρέξει 18 Μαραθώνιους και έχει άμεση πείρα των προβλημάτων της απαιτητικής κούρσας. Όπως αναφέρει, σε αυτές τις περιπτώσεις, που συχνά οδηγούν στην αδυναμία συνέχισης, ο αθλητής έχει «κάψει» όλους τους υδατάνθρακές του, που είναι αποθηκευμένοι στο ήπαρ και τους μυς του, με συνέπεια να υποχρεώνεται να επιβραδύνει δραματικά, καθώς ο οργανισμός του αρχίζει πλέον να «καίει» το διαθέσιμο λίπος του.

«Νιώθεις σαν να μην μπορείς να προχωρήσεις πια. Η θέλησή σου δεν σε υπακούει και δεν είσαι πλέον σε θέση να τρέξεις πιο γρήγορα», δήλωσε. Πολλοί μάλιστα μαραθωνοδρόμοι πιστεύουν ότι αυτό το αίσθημα είναι αναπόφευκτο, κάποια στιγμή, σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή όπως ο Μαραθώνιος, όμως ο Ράποπορτ υποστηρίζει ότι το μυστικό της αντοχής κρύβεται στην «φόρμουλά» που ανακάλυψε.

Αρκεί κάποιος να συνυπολογίσει τρία πράγματα: το βάρος του, το χρόνο που θέλει περίπου να κάνει μέχρι τον τερματισμό και την μέγιστη ικανότητά του για λήψη οξυγόνου από τους πνεύμονές του (ονομάζεται VO2max), κάτι που δείχνει την ικανότητα του για αερόβια άσκηση. Η τελευταία αυτή παράμετρος μπορεί να μετρηθεί σε ειδικό μηχάνημα, ενώ μπορεί να υπολογιστεί πιο χονδρικά και λιγότερο επιστημονικά, αν κάποιος διαιρέσει τον μέγιστο αριθμό σφύξεων της καρδιάς τους (σε συνθήκες μέγιστου στρες) με τον ρυθμό σφύξεων σε ανάπαυση και να πολλαπλασιάσει μετά το αποτέλεσμα με το 15. Μια χονδρική εκτίμηση για τον μέγιστο αριθμό σφύξεων γίνεται αν αφαιρέσει κανείς την ηλικία του σε έτη από τον αριθμό των 220 σφύξεων το λεπτό.

Ο συνδυασμός του βάρους, του επιθυμητού χρόνου της διαδρομής και της αεροβικής ικανότητας -μέσα από μια μαθηματική φόρμουλα- δίνει ένα αριθμό που δείχνει στους δρομείς πόσες έξτρα θερμίδες από υδατάνθρακες θα πρέπει να πάρουν πριν τρέξουν. Αρκετοί δρομείς αναπληρώνουν τις «αποθήκες» των υδατανθράκων τους παίρνοντας καθ' οδόν διάφορα ποτά, αλλά, όπως είπε ο Ράποπορτ, ένας δρομέας μπορεί να μεταφέρει μέσα στο ήπαρ και τους μυς του πολύ περισσότερα «καύσιμα», αν έχει προετοιμαστεί επιστημονικά, χωρίς πια να χρειάζεται να μαντεύει.

Ο Αμερικανός ερευνητής έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα online «εργαλείο» υπολογισμού, που μπορεί να βοηθήσει τους υποψήφιους μαραθωνοδρόμους να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς, στη διεύθυνση
http://endurancecalculator.com.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενεργειακό αποτύπωμα

Υπολόγισε το ενεργειακό σου αποτύπωμα και σώσε το περιβάλλον!

http://www.wwf.gr/footprint/flash.php

Απολέπιση χωρίς κόστος


Αναμείξτε ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και εφαρμόστε στο ντους με κυκλικές κινήσεις. Για πιο απαλό αποτέλεσμα προτιμήστε μαύρη ζάχαρη αντί για λευκή.

Μοναδική απαλότητα
Κάντε απολέπιση και ενυδάτωση μαζί με τον εξής απλό τρόπο: ανακατέψτε 250 γρ. πλήρες γιαούρτι με μισό αγγούρι ψιλοκομμένο και δύο κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι και εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις σε στεγνή επιδερμίδα, πριν από το ντους.

Για αγκώνες, γόνατα
Σε μισό λεμόνι (λεμονόκουπα με την ψίχα) προσθέστε λίγη ζάχαρη και τρίψτε τοπικά. Η μαύρη ζάχαρη είναι πιο αποτελεσματική γιατί έχει μεγαλύτερους κόκκους.

Ξεκούραστα πόδια
Απαλλαγείτε από τα πρησμένα πόδια κάνοντας ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο. Φτιάξτε δύο κούπες τσάι και προσθέστε τες σε μια λεκάνη με δροσερό νερό και, αν θέλετε, λίγο πάγο και αφήστε τα πόδια σας μέσα για λίγα λεπτά.

Δείξτε τα χέρια σας
Ζεστάνετε ελαφρά 1 κούπα γάλα (πλήρες) και βουτήξτε τα χέρια σας για 10 λεπτά. Τα χέρια σας θα ξαναγίνουν απαλά.

Αντί για άλατα
Γεμίστε μια παλιά κάλτσα ή ένα υφασμάτινο πουγκί με λίγο φασκόμηλο και φύλλα λεβάντας. Δέστε καλά την άκρη και ρίξτε το στη γεμάτη μπανιέρα σας για ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο.

Μακρυπούλια-Χατζηγιάννης, μα είναι δυνατόν ;;;

Αρνούμαι να πιστέψω ότι η Μακρυπούλια τα έχει με τον Χατζηγιάννη, όπως όταν βγήκε και η φήμη για τον Γιάννη Λάτσιο.

Μα είναι δυνατόν;;;
Μετά τον πολιστα, τον καλαθοσφαιριστή-ντερέκι, τον Χατζηγιάννη;;;

Δείτε τους, όχι δείτε τους δίπλα δίπλα....



Τάμτα-Ησαίας: Tα έχουν!!! {Ο M G}




Σε ρεπορτάζ του Star ακούσαμε για την σχέση της Τάμτα με τον Ησαΐα Ματιάμπα. Η πρώην σύντροφος του τραγουδιστή αναφέρει μεταξύ άλλων για την σχέση τους: «Αλήθεια είναι, αλλά ας κλείσουμε το θέμα εδώ»!
Επίσης, επιβεβαιώνει και το ότι το παράνομο ζευγάρι πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.
Συνεργάτες τόσο της Τάμτα όσο και του Ματιάμπα αρνούνται την ύπαρξη ερωτικής σχέση.
Αλήθεια ή όχι ο χρόνος θα δείξει.

Ο Σάκης δηλώνει ότι θα έπαιζε στο Νησί...το Νησί θα έπαιζε με τον Σάκη,οέο ;




Ο Σάκης Ρουβάς δηλώνει σε ρεπόρτερ, για «Το νησί»: «Μου άρεσε πάρα πολύ. Εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλοφτιαγμένο είναι, από ερμηνείες, μουσική, φωτογραφία, η ιστορία είναι εξαιρετική».
Αν θα έπαιρνε ρόλο στο συγκεκριμένο σίριαλ, αναφέρει: «Δε φανταζόμουνα ότι μπορεί να είναι τόσο καλοφτιαγμένο, τώρα που το βλέπω υλοποιημένο, ναι, βεβαίως».

Παρόλο που είμαι Ρουβίτσα...τι ξεστόμισε ο τύπος;;;;

Σίσσυ Χρηστίδου:Στα 94 κιλά σταμάτησα να ζυγίζομαι!

H Σίσσυ τώρα!!

Η Σίσσυ πρίν!



Για τα κιλά της εγκυμοσύνης της και την αγάπη της για το φαγητό μίλησε χθες το βράδυ η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία ήταν καλεσμένη στο «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο στον ALPHA.

«Αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά, πιστεύω ότι θα ήμουν 170 κιλά» είπε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ η παρουσιάστρια και τόνισε: «Έχω θέμα με το φαΐ. Το αγαπάω. Και έχω και μια ιδιαιτερότητα: Δεν εξαρτάται η ευτυχία μου από τα κιλά μου».

Κατά καιρούς η Σίσσυ έχει δηλώσει πως θέλει πάρα πολύ να γίνει μανούλα για δεύτερη φορά. Σκοπεύει να μείνει σύντομα έγκυος όμως;

«Ε, όχι και να κάνω το δεύτερο στο καπάκι! Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι να πάει σχολείο το πρώτο, για να κάνω το δεύτερο. Ο δικός μου ο γιος είναι πολύ ζόρικο παιδί, τρέχω όλη μέρα από πίσω του» είπε και αποκάλυψε: «Με ρωτάνε πόσα κιλά πήρα και λέω 30 με 40. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς, γιατί, όταν έφτασα τα 94, σταμάτησα να ζυγίζομαι».

Dukas Shoes



Η νέα συλλογή του Dukas για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Κάνε μου λιγάκι..Ping!


To νέο κοινωνικό δίκτυο της Apple ονομάζεται Ping και σχετίζεται με το αναβαθμισμένο λογισμικό της για το iTunes. Στο ping, οι χρήστες θα μπορούν να γίνονται φίλοι με συγκροτήματα και επαγγελματίες μουσικούς με τρόπο που το κάνουν και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το MySpace για παράδειγμα. Ο επικεφαλής της Apple, Στιβ Τζομπς δήλωσε πως πιστεύει πως το Ping θα γίνει πολύ δημοφιλές άμεσα αφού 160 εκατομύρια άνθρωποι μπορούν να το ενεργοποιήσουν σήμερα κιόλας. Το Ping είναι διαθέσιμο μέσω του iTunes 10 σε υπολογιστές Mac και σε PCs και μέσω του iTunes στις φορητές συσκευές της Apple. Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη του και το κατά πόσο θα επηρεάσει τον ήδη μειωμένο χρόνο που σπαταλούν οι χρήστες στο MySpace. O καιρός γαρ εγγύς.

Mac & τα μυαλά στα κάγκελα


Η Apple παρουσίασε το νέο μοντέλο του MacBook Air.
Το νέο notebook είναι εξαιρετικά λεπτό και σύμφωνα με την Apple είναι ένας συνδυασμός από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του MacBook με το iPad.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό μιας και το νέο MacBook Air έχει Unibody σχεδιασμό και είναι εξαιρετικά λεπτό (με πάχος μόλις 28 χιλιοστά) ενώ διαθέτει και λειτουργία Instant-On.

Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Το μεγαλύτερο μοντέλο του νέου MacBook Air έχει οθόνη LED 13,3 ιντσών που φτάνει σε μέγιστη ανάλυση 1.440x900pixels, ενώ το μικρότερο έχει οθόνη LED 11,6 ιντσών με μέγιστη ανάλυση 1.366x768pixels.

Οι επεξεργαστές που θα είναι ενσωματωμένοι είναι Intel Core 2 Duo με συχνότητες που ξεκινούν από 1,4 έως και 2,13GHz επίσης η μνήμη είναι 2 ή 4 GB, ενώ η κάρτα γραφικών είναι η Nvidia GeForce 320M.

Καθαρά για εξοικονόμηση χώρου αλλά και αύξηση της αυτονομίας, θα χρησιμοποιούνται σκληροί δίσκοι SSD με χωρητικότητα από 64 έως 256GB.

Από την άλλη η αυτονομία στο μοντέλο των 13,3” είναι στις επτά ώρες σε λειτουργία WLAN και σε 30 ημέρες σε κατάσταση standby ενώ στο μικρό αδερφάκι του η αυτονομία ανέρχεται στις πέντε ώρες.

Οι υποδοχές που διαθέτει το νέο netbook της Apple, είναι μία DisplayPort για να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με δεύτερη οθόνη, δύο θύρες USB, WLAN n και το Bluetooth 2.1 EDR.

Επίσης οι νέοι Mac έχουν τη δυνατότητα βίντεο - κλήσης FaceTime που λειτουργεί με την ενσωματωμένη Webcam.

Το βάρος του μοντέλου των 11,6” είναι λίγο παραπάνω από ένα κιλό (1,06) και έχει μέγεθος 29,95 x 19,2 x 1,7 εκατοστά ενώ το 13,3” ζυγίζει 1,32kg κι έχει διαστάσεις 32,5 x 22,7 x 1,7 εκατοστά.

Τέλος οι τιμές για το MacBook Air των 11,6” αρχίζουν από τα 999€, και του μοντέλου των 13,3” από τα 1.299€.

Τι θα γίνει στη ''ΖΩΗ'' και στα ''ΜΥΣΤΙΚΑ''


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ

Ο Στέφανος απειλεί τη Νταίζη, ότι αν έχει σχέση με την απαγωγή, θα την εκτελέσει. Ο Λευτέρης πηγαίνει στην Εδέμ για να ενημερωθεί από τη Δάφνη για την απαγωγή και πέφτει πάνω στον Νικόλα. Ο αστυνόμος παρακολουθεί τις κινήσεις του Στέφανου, της Νταίζης και της Αντιγόνης και εκμυστηρεύεται στον Λουκά και τη Νόρα ότι κανένας δεν είναι υπεράνω υποψίας.

Η 'Αννα μιλάει στην Εριέττα για τις επαφές της με τον Χρήστο και η Εριέττα τής ζητάει να μην αλλάξει συμπεριφορά απέναντί του, μέχρι να μάθει τι συμβαίνει. Η Δάφνη και ο Νικόλας μαλώνουν άσχημα, για μια ακόμη φορά, ενώ ο Λουκάς και η Νόρα έρχονται κοντά. Η Νταίζη και η Αντιγόνη υποψιάζονται η μια την άλλη για την απαγωγή, την ώρα που ο Χρήστος προσπαθεί να μάθει την αλήθεια από τη Νταίζη.

Η συνέχεια επί της οθόνης του MEGA απόψε στις 19:00

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ

Η Ελπίδα ταραγμένη και πιστεύοντας πως ο Χάρης ενδιαφέρεται για τη Νάνσυ, εξαφανίζεται, προκαλώντας την ανησυχία του. Η Ξένια μαθαίνοντας από τη Λίλιαν για την προσέγγιση του Τζώρτζη και της 'Ελενας, γίνεται έξαλλη μαζί του, νιώθοντας πως χάνει την εξουσία της επάνω του. Η Κάτια καλυτερεύει καθημερινά αλλά κρύβει απ' όλους το γεγονός ότι μπορεί και μιλά. Η Τόνια απογοητευμένη από τη στάση του Σωτήρη βρίσκει καταφύγιο στη Βάσω και τον Ηλία που ξαναγυρίζει στην οικογένεια.

"Όμηρος" στο Νησί ο Παπανδρέου


Η τηλεοπτική σειρά του Mega που έχει σαρώσει τα νούμερα τηλεθέασης δεν αποτελεί μόνο το φόβο των τηλεοπτικών του αντιπάλων, αλλά πλέον και ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός το φοβάται.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να οργανώσει διακαναλική συνέντευξη τη Δευτέρα το βράδυ για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και ενημερώθηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας να ορίσουν τους εκπροσώπους τους δημοσιογράφους που θα μετέχουν στη συνέντευξη.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση επικρατεί αναβρασμός καθώς το Mega εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες κάθετα αρνητικό να προβάλλουν τη διακαναλική συνέντευξη, την ώρα προβολής της άκρως επιτυχημένης σειράς “Το Νησί”.

Έτσι στην κυβέρνηση αναζητούν ποιά θα είναι η ώρα της διακαναλικής συνέντευξης μιας και το Νησί δεν μπορεί να μετακινηθεί κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καλοπαντρεύεται η Τσιμτσιλή! Λυσσάξτε τσαούσες


Η παρουσιάστρια του "Πολύ Μπλα Μπλα" Σταματίνα Τσιμτσιλή μιλά για την πρόταση γάμου που της έκανε ο αγαπημένος της Θέμης Σοφός Η γνωστή παρουσιάστρια του Alter Σταματίνα Τσιμτσιλή μιλά για την πρόταση γάμου που της έκανε ο αγαπημένος της σύντροφος Θέμης Σοφός και εξομολογείται πως είναι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη. "Ναι ισχύει ότι ο Θέμης μου έκανε πρόταση γάμου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένη", λέει η μελαχρινή παρουσιάστρια στο People.

Το ζευγάρι θα ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας το καλοκαίρι και η Σταματίνα έχει ήδη γνωρίσει τους γονείς του Θέμη,΄σ' ένα ταξίδι στην Κόρινθο. Η πρόταση έγινε πριν από 20 μέρες και όπως αποκαλύπτει στενή φίλη της, η παρουσιάστρια είπε αμέσως το "ναι". "Η Σταματίνα απάντησε αμέσως "ναι" γιατί είναι σίγουρη για τα αισθήματά της και νιώθει ασφάλεια μαζί του. Άλλωστε, θέλουν και οι δυο πολύ ν' αποκτήσουν σύντομα το πρώτο τους παιδί", σημειώνει η φίλη της.

9.725 φοιτητές έκαναν αίτηση για μετεγγραφή


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους εντός των επόμενων ημερών, μετά την επεξεργασία των στοιχείων και τον απαραίτητο έλεγχο.

O συνολικός αριθμός των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών έφτασε φέτος στις 9.725, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Παιδείας, καθώς έληξε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε η ηλεκτρονική υπηρεσία διεκπεραίωσης μετεγγραφών φοιτητών με στόχο να διευκολυνθούν οι φοιτητές, οι οποίοι άμεσα μπορούν να ολοκληρώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες. Ετσι διευκολύνονται και οι Σχολές.

Φέτος είναι μεγάλος ο αριθμός των φοιτητών και σπουδαστών παιδιών τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, που έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και έκαναν μετεγγραφή. Σ΄ αυτές τις δύο κατηγορίες, ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που μετεγγράφηκαν. Συγκεκριμένα ανέρχεται σε 8.231 από το σύνολο των 9.725.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας


Όλοι οι αριθμοί σε μία ρουλέτα έχουν άθροισμα 666

To πρώτο... αντικουτσουλικό αυτοκίνητο

Δεν είχε χρόνο για την Μπουλέ


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στα τηλεοπτικά δρώμενα με το παιχνίδι «The Money Drop», μίλησε για τη σχέση του με τη Νάντια Μπουλέ

Χαλίτ Εργκέντζ (Ονούρ) και Μπεργκουζάρ Κορέλ (Σεχραζάτ) έρχονται στην Αθήνα


Οι πρωταγωνιστές της αγαπημένης τουρκικής σειράς «Χίλιες και μία Νύχτες», Χαλίτ Εργκέντζ (Ονούρ) και Μπεργκουζάρ Κορέλ (Σεχραζάτ) έρχονται στην Αθήνα!

Το ζευγάρι θα φτάσει στη χώρα μας την Τρίτη 26 Οκτωβρίου ύστερα από κοινή πρόσκληση του ANT1 και της τουρκικής πρεσβείας. Οι δυο πρωταγωνιστές θα παρευρεθούν σε γκαλά που διοργανώνει η τουρκική πρεσβεία ενώ το μεσημέρι της Τρίτης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο που διοργανώνει το κανάλι.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα φυσικά δε θα παραλείψουν να περιηγηθούν στην πόλη ενώ θα αναχωρήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου.

O Κενάν θα γίνει πατέρας.


Έτοιμη για το δεύτερο παιδί της είναι η σύζυγος του (Μπουράκ Χακί) KENAN της σειράς Dudaktan Kalbe Kismet .Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 90 όταν και οι δύο μεσουρανούσαν ως μοντέλα.Η καριέρα τους είχε φτάσει και έξω από τα σύνορα της Τουρκίας καθώς δούλευαν και για γνωστούς οίκους της Γαλλίας.Η Σεμά Σιμσέκ, που έχει εκλεγεί Καλύτερο Μοντέλο της Τουρκίας, το 1995 ήρθε τέταρτη στην κατάταξη των μοντέλων παγκόσμια στο διαγωνισμό Best Model of the World.Γνώρισε τον BURAK HAKKI όταν ήταν κι εκείνος μοντέλο και παντρεύτηκαν το 2001. O πατερας του Μπουρακ ειναι γεννημενος στη Κομοτηνη! Το 2008 ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί ο Ρουζγκιάρ

Scott Pilgrim: Ο Σκοτ Πιλγκριμ εναντίων των 7 Πρώην

Scott Pilgrim: Οι φανατικοί των κόμικς (και όχι μόνο) σίγουρα αναμένουν με αγωνία τη συγκεκριμένη ταινία, καθώς βασίζεται στην εξάτομη σειρά graphic novel του Bryan Lee O'Malley και πιο συγκεκριμένα στον πρώτο τόμο αυτής 'Vol 1: Scott Pilgrim's Precious Little Life'.

O 23χρονος Scott Pilgrim (Michael Cera) είναι ο μπασίστας της μπάντας Sex Bob-omb και μόλις γνώρισε το κορίτσι των ονείρων του, τη μυστηριώδη Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead). Ωστόσο, ο δρόμος για να την κατακτήσει δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα: για να την κερδίσει, θα πρέπει να παλέψει με τους εφτά διαβολικούς πρώην της. Skateboarders, vegan ροκάδες και πανομοιότυπα δίδυμα θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν. Για να παραμείνει με τη Ramona θα πρέπει να εξολοθρεύσει και τους εφτά αντιπάλους του.


Μητροπάνος - Ζήνα: Ξεκινούν απόψε τη δεύτερη συνεργασία

Συγκλονιστικό βίντεο γέννησης ενός χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο

Κατέβασαν ρολά τα περίπτερα


Όσοι προλάβατε, προλάβατε…
Κλειστά θα είναι από σήμερα και μέχρι την Κυριακή τα περίπτερα σε όλη τη χώρα, εκτός της Αττικής, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.

Οι περιπτερούχοι διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και κυρίως τη συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους τους μετά την αύξηση του ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν τελικά οι περιπτερούχοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι οποίοι διαχώρισαν χθες τη θέση τους.

Με πορείες και καταλήψεις υποδέχονται την υπουργό



Με πορείες, διαμαρτυρίες και καταλήψεις «υποδέχονται» σήμερα οι φοιτητές την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Ρέθυμνο, όπου θα φτάσει σήμερα για να ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς για θέματα παιδείας και σχολικής στέγης και να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Το απόγευμα, στις 18:00 έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του Ρεθύμνου, με αφετηρία το δημαρχείο και κατάληξη την πλατεία Μικρασιατών. Εκεί θα γίνει ανοικτή Γενική Συνέλευση και θα συζητηθούν οι αλλαγές με βάση το πλαίσιο που έχει ορίσει το υπουργείο.

Η «αντι-σύνοδος», που οργανώνεται από κοινού από τους φοιτητικούς συλλόγους και το σύλλογο μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα κορυφωθεί το Σάββατο, με πορεία που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από το προαύλιο του ΤΕΙ στα Περιβόλια.

Υπό κατάληψη και το ΤΕΙ στο Ρέθυμνο


Το «παρών» στις κινητοποιήσεις θα δώσουν οι φοιτητές
Στην κατάληψη του παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης που βρίσκεται στο Ρέθυμνο προχώρησαν οι φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και την ανυπαρξία εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Οι φοιτητές αναμένεται να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σήμερα και αύριο στο Ρέθυμνο, με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.