Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες..

Πράσινες ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη προστασία του Υμηττού, αλλά και μελανά σημεία ως προς την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που βρίσκονται στον ορεινό όγκο περιλαμβάνει το σχετικό προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με τις νέες διατάξεις προβλέπεται ότι οι αρμόδιες πολεοδομικές και δασικές υπηρεσίες, καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής συντάσσουν από κοινού κατάλογο όλων των κτισμάτων, περιφράξεων και αυθαίρετων ενεργειών που έχουν εκτελεστεί και βρίσκονται μέσα στις ζώνες Α, Β, Γ και Ε, αλλά χωρίς να τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.....

Οικολογικά SOS για την επένδυση στον Αστακό

Τι σχέση έχει η επένδυση του Αστακού με την πράσινη ανάπτυξη; Ο,τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Αυτό το συμπέρασμα, τουλάχιστον, συνάγεται από τα λεγόμενα πανεπιστημιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Η τεράστια μονάδα παραγωγής ρεύματος θα αλλάξει δραματικά το τοπίο στο λιμάνι του Αστακού Η τεράστια μονάδα παραγωγής ρεύματος θα αλλάξει δραματικά το τοπίο στο λιμάνι του Αστακού Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 1.100 μεγαβάτ και χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγροποιημένο αέριο (LPG), συμβατική πηγή ενέργειας. Ο Δ. Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών της Greenpeace, εξηγεί ότι «με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναμένεται να εκλύει περί τα 3,5 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως».
Διοξείδιο σε φύκια ...

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από την επίσκεψή τους στις Πρέσπες

Εντυπωσιασμένοι από τον «ήχο της σιωπής» στο φυσικό περιβάλλον των Πρεσπών, δήλωσαν πενήντα μαθητές δημοτικών σχολείων από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, που επισκέφθηκαν την περιοχή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius.

Τα παιδιά αντάμωσαν στο Κέντρο Ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, συμμετείχαν σε δραστηριότητες ζωγραφικής, παρατήρησαν από το τηλεσκόπιο τα πουλιά που ζουν στη λίμνη και παρακολούθησαν βίντεο για το περιβάλλον, τη χλωρίδα, την πανίδα και την αλιεία στην Πρέσπα.

«Απολαύσαμε τη σιωπή, μου είπαν οι μικροί μαθητές. Όλα τα παιδιά δήλωσαν εντυπωσιασμένα από την περιοχή και ενώ η επίσκεψή τους ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μία ώρα, τελικά έμειναν για τρεις ώρες», επεσήμανε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Ενημέρωσης, Τριανταφυλλιά Γκώγκου.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν ακόμη το Μουσείο........

Το έριξαν έξω Υβόννη και Αντώνης...


Το ζευγάρι βρέθηκε να πίνει το ποτό του στην πρεμιέρα της Άννας Βίσση και του Σάκη Ρουβά. Πού; Σε ένα απόμερο τραπέζι, μακριά από τα φώτα της σκηνής και πολύ μακριά από τα πρώτα τραπέζια νυχτερινού κέντρου.

Μιλάμε για τον Αντώνη Ρέμο και την αγαπημένη του Υβόννη Μπόσνιακ. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του ένα ποτ πουρί από τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου και όταν τα ερμήνευσε, ζήτησε να πέσει πάνω στον Αντώνη Ρέμο ένας μεγάλος προβολέας, για να του μιλήσει.

Φυσικά οι δύο τραγουδιστές χαιρέτησαν ο ένας τον άλλον με θερμό τρόπο και όλοι μαζί διασκέδασαν μέχρι το πρωί δείχνοντας να το απολαμβάνουν.


Πηγή: Star

Tι είπαν ξένοι επιστήμονες για την Ελληνική Γλώσσα

Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»

Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου.....

Πόσο καλά σε ξέρεις; Πιστεύεις σε σένα; Αν όχι, μάθε να το κάνεις. Αυτοπεποίθηση είναι η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου, στις δυνάμεις και στις ικανότητές σου. Αυτός είναι ο ορισμός. Από εκεί και πέρα, ξεκινά η πραγματικότητα...

Μια αποτυχία, ένα σχόλιο, μια αρνητική κριτική... πόσο σε επηρεάζουν τελικά; Πιστεύεις στον εαυτό σου ή μήπως σε χαρακτηρίζει μια ηττοπάθεια που συνεχώς ψαλιδίζει την ψυχολογία και τις επιλογές σου;

Όπως και να' χει, εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αν....

Φοιτητικά πάσα η συνέχεια

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης τα φοιτητικά πάσα παραδίδονται στους φοιτητές. Όμως... στις τηλεοράσεις ακούμε ότι θα κοπούν χρήματα από τις Δ.Ε.Κ.Ο. Μέσα σ' αυτές είναι και ο Ο.Σ.Ε και οι εταιρίες των Κ.Τ.Ε.Λ! Άρα αντί να τα κόβουν έμμεσα από τα παιδιά των εργαζομένων, μέσω της μη έκδοσης του φοιτητικού πάσου, κόβονται άμεσα χρήματα από τους μισθούς των εργαζομένων στις Δ.Ε.Κ.Ο! Άρα στην ουσία μας προσφέρουν, όπως και στα μικρά παιδιά, ένα γλειφιτζούρι για να μην φωνάζουμε! Κράτησαν τους φοιτητές χάνουν τους εργαζόμενους. Με την έκδοση του φοιτητικού πάσου γλίτωσαν από την φοιτητική εξέγερση και εξεγέρθηκαν οι εργαζόμενοι. Μιας και οι πολίτες της χώρας έχουν πάρει ως δεδομένο ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που απεργούν, άρα δεν θα τους επηρεάσει και πολύ, προτίμησαν την απεργία των εργαζομένων. Μια εξέγερση των φοιτητών θα θορυβούσε περισσότερο την κοινωνία και έτσι θα είχε μεγαλύτερα προβλήματα η κυβέρνηση!
http://to-kouti-tis-pandoras.blogspot.com/