Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Special Olympics Athens 2011-Γίνε Εθελοντής!




To έτος 2011 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011.

Τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα,
7.500 Αθλητές Special Olympics από 185 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από μια σπουδαία γυναίκα, την Eunice Kennedy Shriver, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υλοποίηση ενός οράματος παγκόσμιας εμβέλειας.
Τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται.




https://viewteam.viewpointtech.com/athens2011_vol_gr/DesktopDefault.aspx

Tραγουδάς λάθος; Στη στενή!!




Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης του Μπενίνιο Ακίνο, όποιος πολίτης των Φιλιπιννών πιαστεί επ αυτοφόρω να τραγουδά λάθος των εθνικό ύμνο της χώρας θα διώκεται ποινικά.
Συγκεκριμένα αν κάποιος Φιλιπιννέζος τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της χώρας φάλτσα, σε λάθος τέμπο ή λέει τα δικά του λόγια παραλλάσοντας τα αρχικά είτε επειδή είναι κακόφωνος είτε επειδή θέλει να κάνει χιούμορ θα πληρώνει χρηματικό πρόστιμο μέχρι 2.500 ευρώ και θα του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης μέχρι 2μιση χρόνια. Αυτή είναι η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των Φιλιππινών η οποία θα ψηφιστεί και από τη Γερουσία.
Ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλο αυτό το παρατράγουδο είναι το γεγονός πως αρκετοί αθλητές και καλλιτέχνες τραγούδησαν λάθος τον εθνικό ύμνο και πολλά βίντεο αναρτήθηκαν στο Youtube, κάτι που η Κυβέρνηση το θεώρησε υποτιμητικό για τη χώρα. Και μη χειρότερα.

H Ρώμη ξανά στις φλόγες.


Ένα πρωτότυπο installation έστησαν οι Δανοί καλλιτέχνες Thyra Hilden και Pio Diaz για να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της Ρώμης. Σαν άλλοι Νέρωνες, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας τύλιξαν στις φλόγες τοΚολοσσαίο χτες το βράδυ στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής παράστασης. Οι φλόγες δεν ήταν πραγματικές αλλά μια προβολή ενός τεράστιου σε μέγεθος, βίντεο. Ο χαρακτήρας του installation όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να σοκάρουν τους Ιταλούς ώστε να σέβονται περισσότερο την πολιτιστική τους κληρονομιά. Υπολογίζεται από τους διοργανωτές πως πάνω από 100.000 κόσμο παρακολούθησαν ζωντανά το installation show.

by Lifo

Συμμετοχική Όπερα (για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες)


Στην εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.

Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο λάτρεις της όπερας μαζί με αμύητους στο είδος θεατές, προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών και να γίνουν ένα!

Αρχικά αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Στις τέσσερις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί αναλύονται οι ισάριθμες βασικές φωνές (σοπράνο, μέτζο-σοπράνο, τενόρος και βαρύτονος) μέσα από χαρακτηριστικές μελωδίες, οι οποίες ταιριάζουν με την κάθε φωνή.

Καλλιτέχνες:
Κάτια Πάσχου, σοπράνο
Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο
Μανώλης Λορέτζος, τενόρος
Δημήτρης Παπαγεωργίου, βαρύτονος
Μανώλης Παπασηφάκης, πιάνο

Ημερομηνίες:
11 Οκτωβρίου
1 Νοεμβρίου
13 Δεκεμβρίου
10 Ιανουαρίου

Ώρα: 18:00-20:00 Ατομική συμμετοχή: 10 €

Οι δημοφιλείς άριες της Όπερας - Συναυλία 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με μία συναυλία, στην οποία οι λυρικοί καλλιτέχνες με συνοδεία πιάνου, ερμηνεύουν άριες με την ελπίδα να σας παρασύρουν να τραγουδήσετε και εσείς! Περιλαμβάνονται γνωστά αποσπάσματα από τις ακόλουθες όπερες: Μαγικός Αυλός, Δον Τζιοβάνι, Ελιξίριο του Έρωτα, Τραβιάτα, Ριγκολέτο και Κάρμεν. Η συναυλία είναι ανοικτή σε όλους ανεξάρτητα από το αν έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Συμμετοχικής Όπερας.

Κόστος εισιτηρίου: 25 € κανονικό, 15 € φοιτητικό
Ειδική τιμή 5 € για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Συμμετοχικής Όπερας.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail:kpapaspiliopoulou@theocharakis-foundation.gr "> kpapaspiliopoulou@theocharakis-foundation.gr ή με fax: 210-3611349, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Λ. Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα

Τ: 210-3611206
F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr
www.thf.gr

Δεν έχω ύπνο: 10 ιδέες για να περάσει η νύχτα

Τρόλεϊ 5 Το μόνο που κυκλοφορεί όλη τη νύχτα, με επιμήκυνση μάλιστα του δρομολογίου μέχρι Τέρμα Πατησίων. Όλο και κάπου θα κολλήσεις κάνοντας τις βόλτες σου Βύρωνα-Πατήσια.
Bits and Bytes Παντού υπάρχουν. Άνοιξε την πόρτα τους και μπες στο γουέμπ, όλο και κάτι θα βρεις να κάνεις. Μειωμένη νυχτερινή χρέωση.
Everest Κι αυτά υπάρχουν παντού. Χτύπα και καμιά Athens Voice, εννοείται.
Άρειος Πάγος, Πνύκα, Φιλοπάππου Πριν σφίξουν πολύ τα κρύα, προλαβαίνεις να περάσεις κάνα βράδυ με μπίρες, χαζεύοντας την πόλη.
Σταθμός Λαρίσης Ανέβα στη μεγάλη πεζογέφυρα και χάζευε τα τρένα, που ποτέ δεν σταματάνε.
Μεταμεσονύχτιες προβολές Εντόπισε πού γίνονται και φύγε σφαιράτος. Εν ανάγκη κοιμήσου και στο σινεμά.
Ομόνοια Η πλατεία που ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει. Οι συνδυασμοί που κάθε φορά προκύπτουν (από εφημεριδοπώλες, χαρμάνηδες αναγνώστες «αυριανών» εφημερίδων, πρεζόνια, μπάτσους, χαζεύοντες, σαλεπιτζήδες, αραχτούς, τουρίστες, άστεγους, βλαχαδερά, καλντεριμιτζούδες, ταξιτζήδες, θαμώνες των έσχατων τσοντάδικων, κουλουράδες κ.λπ.) δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.
Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου Αν θες να δεις ένα νυχτερινό εμπορικό αλισβερίσι που δεν θα ξαναδείς ποτέ σου.
Καζίνο Πάρνηθας και Λουτρακίου Δεν χάνεις τίποτα (εκτός από λεφτά), δίπλα είναι. Άσε που μπορεί και να κερδίσεις, άσε που μπορείς και να παρατηρείς μόνο: θα σου μείνουν αξέχαστοι οι τύποι που θα δεις (ειδικά οι περιφερόμενοι δανειστές των ξετιναγμένων πελατών).
Νυχτοφύλακας Το επάγγελμα στο οποίο πρέπει να στραφείς, αν το παρακάνεις με τη νύχτα, και πάθεις τελικά πλήρη αναστροφή ωραρίου.

by athensvoice

Μήπως είσαι εσύ ο επόμενος Young Illustrator;



Το Illustrative είναι μία από τις κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις σύγχρονης εικονογράφησης και γραφικών τεχνών. Καθιερώθηκε το 2006 στο Βερολίνο και έκτοτε πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο σε διαφορετική πόλη κάθε φορά. Το 6ο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2011 επιστρέφει στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια του Illustrative, διοργανώνονται συνέδρια, παρουσιάζονται νέα ταλέντα και τάσεις, ανταλλάσσονται ιδέες, πραγματοποιούνται συζητήσεις για τις νέες τεχνολογίες και ανακαλύπτονται εκ νέου παλιά ή ξεχασμένα στιλ σχεδίασης. Αποκορύφωμα του Φεστιβάλ η έκθεση όπου παρουσιάζονται έργα 60 διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών καθώς και οι απονομές των βραβείων Young Illustrator Award.

Ο διαγωνισμός Swatch Young Illustrator Award αναζητά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία μεταξύ των νέων σχεδιαστών. Αν θέλεις και εσύ να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, στείλε τη συμμετοχή σου μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2010. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 5 Νοεμβρίου 2010, στα πλαίσια της "Illustrator Night" στο Direktorenhaus στο Βερολίνο.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ!


Σχολικές εκδρομές:
Είδη και διάρκεια εκδρομών – οργάνωση – δικαιολογητικά  - νομοθεσία











Την Πέμπτη η demo κυκλοφορία του Football Manager 2011

Όπως καλά διαβάσατε από τον τίτλο μας, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.mirrorfootball.co.uk τo demo toy Football Manager 2011. Επίσης μια μέρα μετά, την Παρασκευή, θα κυκλοφορήσει και μέσω διαφόρων άλλων mirrors, καθώς τα quickstarts που και θα περιλαμβάνονται στο demo, θα περιέχουν πρωταθλήματα από τις χώρες:
  • Αγγλία
  • Σκωτία
  • Γαλλία
  • Ισπανία
  • Πορτογαλία
  • Ιταλία
  • Νορβηγία
  • Δανία
  • Σουηδία
  • Βραζιλία
  • Αργεντινή
  • Χιλή
Να επισημάνουμε ότι το demo θα περιέχει όλες τις δυνατότητες του τελικού παιχνιδιού, με τον περιορισμό των 6 μηνών μέσα στο παιχνίδι (δηλαδή μισή σεζόν – έπειτα το save game μπορεί να συνεχιστεί στη πλήρη έκδοση), καθώς και το ξεκίνημα νέου παιχνιδιού μόνο από τα quickstarts.
Έως και τις 5 Νοεμβρίου που θα κυκλοφορήσει το τελικό παιχνίδι… καλό κάψιμο ;) neolaia.gr

Οι Πανελλαδικές θα γίνονται μέσα στα ΑΕΙ;

Διαβάστε τι δήλωσε ο κ.Πανάρετος στη ΝΕΤ, για τον τρόπο που θα εισάγονται οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια από το Λύκειο που έχουν αποφοιτήσει.............