Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Θεωρίες συνομωσίας ή… γεγονότα συνομωσίας;

Θεωρίες συνομωσίας. Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποιες, λίγο έως πολύ. Στον καφέ με την παρέα, στο διαδίκτυο , στην τηλεόραση και πάει λέγοντας. Απόψεις που συνήθως τείνουμε να τις κατηγοριοποιήσουμε από, το λιγότερο, ανακριβείς έως απλά ανόητες. Πόσοι όμως έχουν κάτσει στ' αλήθεια να ψάξουν μόνοι τους και να δουν αν μια άποψη που ακούν ισχύει; Πόσοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βαρύ πράγμα πάνω στους ώμους τους και να χρησιμοποιήσουν λίγο κριτική σκέψη πριν απορρίψουν δογματικά κάτι ως λανθασμένο, ή, το σημαντικότερο, πριν το δεχτούν ως σωστό;

Είναι ώρα να παραδεχτούμε πως
οι περισσότεροι δεν το έχουμε κάνει ποτέ. Για τον πολύ απλό λόγο ότι το ένστικτο μας σαν άνθρωποι, και δη σαν έλληνες (ναι… με μικρό έψιλον), μας ψιθυρίζει απαλά στο αυτί ‘’ωχ βρε αδελφέ… δε βαριέσαι τώρα…’’. Θα αφήσω τον άλλο να σκεφτεί για μένα. Εγώ απλά θα ακούσω τι έχει να πει η τηλεόραση για το θέμα. Τι γίνεται όμως αν η τηλεόραση η αυτός που έχουμε αφήσει να σκέπτεται για μας δεν έχει το συμφέρον μας κατά νου;

Φυσικά σαν γνησία γενιά χαϊβανιών που είμαστε δεν μπορούμε να ακούσουμε μια συζήτηση χωρίς να πάρουμε μέρος. Νοιώθουμε εξαναγκασμένοι να διαλέξουμε μια πλευρά στην συζήτηση λες και αν δεν το κάνουμε θα μας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι. Δεν έχει σημασία που κατά βάθος δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Θα διαλέξουμε μια πλευρά ΤΕΛΟΣ. Και όταν επιλέξουμε την πλευρά μας τότε κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την υποστηρίξουμε, ακόμα και αν ο συνομιλητής μας μάς δείχνει με επιχειρήματα το που έχουμε λάθος. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε λάθος εμείς. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε λάθος, αφού ο εγωισμός μας μάς λέει πως είμαστε σωστοί. Δεν πα να λέει ο συνομιλητής ότι θέλει…

Ξεφύγαμε λιγάκι όμως από το θέμα μας. Παρακάτω παραθέτουμε μια εικόνα με κάποιες κάρτες από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε το 1995 από την εταιρεία Steve Jackson Games. Ένα παιχνίδι με το αρκετά γραφικό όνομα “ILLUMINATI”.

Κάπου εδώ καλείται ο αναγνώστης μας να βάλει σε λειτουργιά αυτό το εξαιρετικό δώρο του ανθρώπινου είδους που ονομάζεται κριτική σκέψη και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Την 1η Μαρτίου του 1990 πραγματοποιήθηκε έφοδος από τις Mαστικές Yυπηρεσίες των ΗΠΑ (U.S. Secret Service) στα γραφεία της ‘’Steve Jackson Games’’. Ο λόγος γι΄αυτό είναι άγνωστος, παρότι η εταιρεία τρία χρόνια αργότερα αποζημιώθηκε δικαστικά με το ποσό των 300.000 δολαρίων.

Πέντε χρόνια αργότερα η εταιρεία κυκλοφόρησε το ILLUMINATI.



Πάμε τώρα να δούμε αυτές τις κάρτες, που κυκλοφόρησαν το 1995, λίγο πιο προσεκτικά


1η Κάρτα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


• Rewriting History (δηλαδή ελληνιστί ‘’Ξαναγράφοντας την Ιστορία’’ ή ‘’Αλλάζοντας την Ιστορία’’)

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα εδώ. Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό πριν δυόμισι περίπου χρόνια με το βιβλίο ιστορίας που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολειό και την συζήτηση που είχε γίνει για την αλλαγή του. Έχετε την εντύπωση πως τέτοια περιστατικά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα; Αν ναι τότε μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο μάλλον θα σας πείσει για το αντίθετο.

Αυτό που θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε εδώ είναι γιατί οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να γνωρίζει ο λαός την ιστορία του; Γιατί προσπαθούν να μας πασάρουν μαγειρεμένες εκδοχές και προσωπικές απόψεις; Γιατί δεν μας δίνουν άπλα τα γεγονότα και να μας αφήσουν να βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας;

Ποιος ξέρει… Ίσως γιατί αν οι λαοί του κόσμου είχαν στα χέρια τους τα γεγονότα και έβγαζαν τα δικά τους συμπεράσματα, αντί να καταπίνουν μασημένη τροφή, όλοι αυτοί που κυβερνούν σήμερα τα έθνη του πλανήτη θα έχαναν τον έλεγχο μέσα από τα χέρια τους. Θα παρακολουθούσαν ανήμποροι το λαουτζίκο να ξυπνά και να αρχίζει να τους δείχνει με το δάχτυλο.

Η απάντηση λοιπόν εδώ ονομάζεται παραπληροφόρηση και αντιπερισπασμός και το όπλο που χρησιμοποιούν για να τα πετύχουν είναι ένα διεφθαρμένο σύστημα παιδείας και φυσικά τα ΜΜΕ.


2η και 3η Κάρτα ΕΓΙΝΕ



• Terrorist Nuke (δηλαδή ελληνιστί ‘’Τρομοκρατική βόμβα’’)

Πόσοι από τους αναγνώστες μας πιστεύουν πως το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και το αμερικανικό πεντάγωνο ήταν τρομοκρατική επίθεση της Αλ-Κάιντα σχεδιασμένη από τον Osama Bin Laden; Παρακαλώ σηκώστε χέρια…

Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχειά, εμπεριστατωμένες έρευνες, φωτογραφίες, βίντεο και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν την άποψη ότι η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων ήταν προσχεδιασμένη από αμερικανικές υπηρεσίες και προήλθε από τοποθέτηση εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται σε κατεδαφίσεις, και όχι από τα αεροσκάφη που τους χτύπησαν. Αεροσκάφη τα οποία φυσικά δεν ήταν σε κατάσταση αεροπειρατείας από κακούς τρομοκράτες μουσουλμάνους. Ο τρίτος πύργος, το WTC Building 7, που κατεδαφίστηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001 άλλωστε δεν χτυπήθηκε καν από αεροσκάφος.



Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι απλώς ανατινάχτηκε.

Καλό θα ήταν ο αναγνώστης να ψάξει, να διαβάσει και να ενημερωθεί από μονός του για το πώς έχουν τα πράγματα, και να μην ακούει μόνο αυτά που του λένε τα ΜΜΕ.
Η ερώτηση εδώ είναι γιατί οι αμερικανοί αξιωματούχοι σκότωσαν τόσο κόσμο, τους ίδιους τους τούς πολίτες, τους συμπατριώτες τους; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από μια τέτοια πράξη;

Ένα είναι σίγουρο πάντως. Αμέσως μετά το περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου μπήκαν σε ισχύ αμέτρητοι νομοί, διατάγματα κλπ. που δίνουν το δικαίωμα στις κυβερνήσεις να αφαιρούν και να καταπατούν συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, και όλα αυτά στο όνομα του πολέμου εναντίων της τρομοκρατίας. Ο ίδιος ο υπνωτισμένος πολίτης τούς ζητά να του στερήσουν τις ελευθερίες του για να νιώθει πιο ασφαλής.

Το υποτιθέμενο αυτό ‘’τρομοκρατικό’’ χτύπημα άνοιξε διάπλατη την πόρτα στην Νέα Τάξη να εξαπολύσει τον επεκτατικό της πόλεμο εναντίων κρατών όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Από το 2001 και μετά, ο πόλεμος εναντίων της υποτιθεμένης ‘’τρομοκρατίας’’ ήταν, είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα η αφορμή για να επεκτείνουν οι εταιρείες τα συμφέροντά τους ακόμα περισσότερο. Είτε αυτά τα συμφέροντα λέγονται ‘’πετρέλαιο’’ είτε ‘’ναρκωτικά’’ είτε ‘’παγκοσμιοποίηση’’ είτε οτιδήποτε άλλο.

Το 2007 μόνο η αμερικανική κυβέρνηση ξόδεψε 54 φορές περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (161.8 δις δολάρια) απ΄ότι ξόδεψε για την έρευνα και καταπολέμηση της στεφανιαίας νόσου (2.9 δις δολάρια). Τραγικό αν σκεφτεί κανείς ότι κατά μέσο όρο από τρομοκρατία πεθαίνουν περίπου 68 άνθρωποι ετησίως, ενώ από στεφανιαία νόσο περισσότεροι από 450.000.




4η Κάρτα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


• Population Reduction (δηλαδή ελληνιστί ‘’Μείωση του πληθυσμού’’)

Ο απώτερος σκοπός όλου του εγχειρήματος, όλων των σχεδίων, της παγκόσμιας ελίτ. Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο ότι όσο λιγότεροι άνθρωποι υπάρχουν τόσο πιο εύκολα κουμαντάρονται.

Υπάρχει στην Elbert County της Τζώρτζια των ΗΠΑ ένα μνημείο που αποτελείται από έξι γρανιτένιες πλάκες, πέντε κατακόρυφες και άλλη μια ξαπλωμένη πάνω τους. Πάνω σε αυτές τις πλάκες, αναγράφονται σε οκτώ γλώσσες δέκα εντολές αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, η πρώτη από τις οποίες λέει ‘’Να διατηρείτε την ανθρωπότητα κάτω από τα πεντακόσια εκατομμύρια, σε διαρκή ισορροπία με τη φύση’’.

Από ποιο μυστηριώδη αφέντη προέρχονται αυτές οι εντολές; Ποιος τις έβαλε εκεί; Η υπογραφή στην πλακά αναφοράς του μνημείου αναφέρει το ψευδώνυμο R.C. Christian. Κανείς δεν ξέρει να πει με σιγουριά ποιος είναι ο R.C. Christian, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από ένα ερευνητή ονόματι Van Smith, ο επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο Ted Turner, ο ιδρυτής του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Τα προγράμματα ‘’ευγονικής’’, όπως ονομάζεται επίσημα η προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Κάτι που ο καθένας μπορεί να το δει παντού γύρω του αν ανοίξει τα ματιά του. Από το περιβόητο Codex Alimentarius



μέχρι τους μαζικούς εμβολιασμούς για διαφορές ανύπαρκτες ή καθόλου επικίνδυνες ασθένειες (βλ. Γρίπη των Χοίρων). Από το νερό που πίνουμε μέχρι τον αέρα που αναπνέουμε. Παντού.


5η και 6η Κάρτα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


• Center for Disease Control (Το αμερικανικό αντίστοιχο του δικού μας Κ.Ε.Ε.Λ.)
• Epidemic (δηλαδή ελληνιστί ‘’Επιδημία’’)

Τρεις λέξεις έρχονται στο μυαλό όταν κάποιος κοιτάζει τις παραπάνω κάρτες. ‘’Γρίπη των Χοίρων’’. Μια ‘’αποτυχημένη’’ προσπάθεια της παγκόσμιας ελίτ για μείωση του πληθυσμού ή μια καλοστημένη πρόβα τζενεράλε για κάτι μεγαλύτερο που έρχεται; Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι, ότι οι άνθρωποι που οργανώνουν τέτοια σχέδια δεν βασίζουν τίποτα σε παράγοντες εκτός ελέγχου τους όπως η τύχη ή η κοινή γνώμη και το δικαίωμα της επιλογής.

Είναι λίγο οξύμωρο να καταστρώνει κάποιος ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο σχέδιο για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί με το εμβόλιό του, μονό και μονό για να το αφήσει να περάσει στα ξεχασμένα χωρίς να επιτύχει το σκοπό του. Να εγκαταλείψει το σχέδιο του χωρίς να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, άπλα και μόνο επειδή εμείς αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε.

Το C.D.C. με τη βοήθεια της F.E.M.A. έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε περίπτωση που παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη. Καλά θα κάνουμε λοιπόν να παρακολουθούμε στενά τις δραστηριότητες οργανισμών και υπηρεσιών όπως οι παραπάνω, ιδιαίτερα τη στιγμή που συγκεντρώνουν στα χέρια τους τόσο μεγάλη δύναμη.


7η Κάρτα ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


• Kill for Peace (δηλαδή ελληνιστί ‘’Σκοτώστε για την Ειρήνη’’)

Φωτογραφίες όπως η παραπάνω έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο σε όλες τις χώρες του κόσμου πλέον.

Ο λαός δεν αντέχει άλλο να ζει κάτω από το ‘’ζυγό’’ της εκάστοτε κυβέρνησης οπότε διαδηλώνει για ότι τον ενοχλεί. Και σχεδόν πάντα οι διαδηλώσεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε επεισόδια. Γιατί;

Επειδή υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ακόμα πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με τις διαδηλώσεις και την βία.

Κάποιοι είναι βαλτοί πράκτορες των κυβερνήσεων με εντολή να κάνουν προβοκάτσια ενώ άλλοι είναι απλά άμυαλοι που δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιήσουν τον εγκέφαλό τους. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις. Αυστηρότεροι νομοί και καταπάτηση ακόμα περισσότερων ατομικών ελευθεριών με σκοπό την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Τα επεισόδια είναι αυτό ακριβώς που επιθυμεί να πετύχει η ελίτ, για τον απλούστατο λόγο ότι εξυπηρετούν το σκοπό της. Δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού. Αντιθέτως.
Ποιος είναι ο ορισμός της τρέλας; Όταν κάποιος κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά, και κάθε φορά περιμένει να δει διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι διαδηλώσεις που καταλήγουν σε επεισόδια δεν μας έχουν οδηγήσει πουθενά, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες. Τι είναι λοιπόν αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η επομένη φορά που θα κατεβούμε στο κέντρο να διαδηλώσουμε και να τα σπάσουμε όλα θα κάνει τη διαφορά;

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και να μάθουμε να διαδηλώνουμε πολιτισμένα σαν σκεπτόμενα όντα, αν δεν γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο, τότε δυστυχώς το έχουμε χάσει το παιχνίδι εξ’ ορισμού.

Δεν μπορείς να διαδηλώνεις ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας χρησιμοποιώντας βία. Αυτό δεν λέγεται διαδήλωση. Λέγεται εκδίκηση.


8η και 9η Κάρτα ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ


• Combined Disasters (δηλαδή ελληνιστί ‘’Συνδυασμένες Καταστροφές’’)
• Tape runs out (δημοσιογραφικός όρος που ουσιαστικά σημαίνει ‘’τέλος’’)

Αν κρίνουμε από την ακρίβεια με την οποία έχουν πέσει μέσα οι προηγούμενες κάρτες, οι οποίες παρουσιάζουν γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί κατά το παρελθόν ή λαμβάνουν χωρά αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε αυτές οι δυο τελευταίες κάρτες είναι μάλλον ανησυχητικές.

Το σημείο πάνω στην υδρόγειο, που απεικονίζεται στην 9η κάρτα, στο οποίο έχει ραγίσει η σφαίρα κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, καθότι τα σύνορα Πακιστάν – Ιράν – Αφγανιστάν είναι το σημείο από το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος.


Επίλογος

Είχε προβλέψει στ’αλήθεια το μέλλον ο δημιουργός αυτού του παιχνιδιού; Ή μήπως είναι όλα αυτά μια τεραστία σύμπτωση; Οι gamers άλλωστε έχουν την φήμη των εκκεντρικών μοναχικών τύπων με παράλογες ιδέες, και εδώ που τα λέμε, παρόμοιες προβλέψεις σαν την κάρτα των Διδύμων Πύργων έχουν παρουσιαστεί από αρκετά media στο παρελθόν. Και είναι λογικό αφού οι Δίδυμοι Πύργοι, σαν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα αξιοθέατα στην Αμερική, έχουν αμέτρητες αναφορές στην αμερικανική ποπ κουλτούρα. Όπως και το Empire State Building παλιότερα.

Εδώ όμως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δασός. Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτό το παιχνίδι προβλέπει το μέλλον ή όχι. Γιατί χρειαζόμαστε ένα περίεργο παιχνίδι να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να δούμε μερικά στιγμιότυπα από όσα συμβαίνουν γύρω μας; Τη στιγμή που το μονό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε έξω από το παράθυρό μας.

Στους ανθρώπους αρέσει να είναι εν αγνοία τους, λίγο και ασυναίσθητα σκλαβωμένοι σε κάποιον. Τους κάνει να αισθάνονται ασφάλεια πιστεύοντας πως κάτι ανώτερο από αυτούς τους προστατεύει. Αν όμως βγει κάποιος και φωνάξει πως η σκλαβιά τους δεν είναι επιφανειακή, αλλά ριζική και φτάνει σε βάθος, τότε αναστατώνονται.

Η λέξη συνομωσία, στο μυαλό του σύγχρονου ανθρώπου, έχει συνδυαστεί λανθασμένα με περιέργους τύπους που κάθονται μπροστά σε ένα υπολογιστή, έχοντας το κεφάλι τους τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και πιστεύοντας ότι ο κόσμος θέλει το κακό τους. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως.

Σήμερα η κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε μας έχει μετατρέψει από σκεπτικιστές σε ‘’ανοιχτά’’ εχθρικούς απέναντι σε οποιαδήποτε νέα ιδέα ή σκέψη διαφοροποιείται από τα στάνταρ των Mainstream ΜΜΕ. Οτιδήποτε διαφοροποιείται, αυτομάτως κατηγοριοποιείται ως θεωρία συνομωσίας και κατά συνέπεια παράλογο. Αυτός είναι ένας μηχανισμός αυτοσυντήρησης του σάπιου κοινωνικού μοντέλου μέσα στο οποίο ζούμε. Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει γίνει φύλακας της ίδιας του της φυλακής, σπρώχνοντας στο περιθώριο και κρεμώντας ταμπέλες σε όποιον τολμά να εναντιωθεί.

Η πιο σημαντική, ριζοσπαστική και αντικομφορμιστική επανάσταση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η εσωτερική αλλαγή. Να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του.
Αν δεν ξυπνήσουμε σύντομα από το λήθαργο, και δεν γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο τότε όλη η προσπάθεια μας για ένα καλύτερο μέλλον θα πάει χαμένη.
Όπως λέει και η 9η κάρτα
‘’Good try. Too bad something went wrong’’


Περισσότερες κάρτες του ίδιου παιχνιδιού




Δεν υπάρχουν σχόλια: