Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χριστόφορος Κοτέντος: «Γιατί οι Ελληνίδες δεν είναι καλοντυμένες»

 
Απόγευμα Τετάρτης, στο ατελιέ του, στου Ψυρρή. Ήταν ντυμένος απλά, φρεσκοξυρισμένος, χαμογελα­στός, ανάμεσα σε δεκάδες κρεμάστρες και φορέματα από την τελευταία αλλά και από παλιότερες κολεξιόν του. Δείχνει υπερήφανος το φόρεμα που επέλεξε φέ­τος η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Anodos, αλλά και το σύνολο που φόρεσε η Τάμτα στο τελευταίο της βιντε­οκλίπ. Ο Χριστόφορος Κοτέντος δεν είναι έτσι όπως φαίνεται στην τηλεόραση. Ώριμος, συνειδητοποιη­μένος, κάποιες φορές απογοητευμένος αλλά σίγουρα υπεύθυνος και ειλικρινής, μιλάει για την αδελφή του και γελάει συνέχεια, επιστρέφει στην παιδική τους ηλικία και προβάλλει ένα άλλο πρόσωπό του.
Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του Next Top Model ήταν όπως περίμενες; Το σόου έχει εν μέρει σχέση με το αντικείμενό μου. Το λέω αυτό γιατί, ως ριάλιτι σόου, πολ­λές φορές έχω να κάνω με κορίτσια που βρί­σκονται εκεί μόνο και μόνο επειδή έχουν να δώσουν κάτι στην εκπομπή ως προσωπικότη­τες. Τα κριτήρια δεν είναι τα ίδια με ένα κά­στινγκ για fashion show. Επειδή είμαστε τρεις στην επιτροπή, υπάρχουν όλες οι απόψεις....


Υπάρχουν πράγματι συγκρούσεις;
Διαφωνίες υπάρχουν. Με τον Χάρη είχαμε μια έντονη στιγμή, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τη γνώμη του. Είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.

Μπορεί να βγει τοπ μόντελ από το σόου;
Γιατί όχι; Απλά το σόου προσελκύει και κορί­τσια που απλά θέλουν να βγουν στην τηλεό­ραση. Γενικά, η αγορά μπορεί να είναι δύσκο­λη, αλλά ένα μοντέλο πρέπει να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και να ταξιδεύει. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλά περιοδικά μόδας στην Ελλάδα και μπορεί να κάνει πολλές δουλειές.

Πώς βλέπεις το στυλ των Ελληνίδων;
Καθένας έχει την προσωπικότητα και το στυλ του. Γενικά, η εικόνα που βλέπω είναι πολύ «πίσω» σαν αντίληψη. Όλοι λένε ότι οι Ελ­ληνίδες είναι καλοντυμένες. Δεν είναι. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την παιδεία. Το στυλ τους μου θυμίζει κάτι πιο ανατολίτικο. Νιώθω ότι οι γυναίκες κάνουν υπερπροσπάθειες να φτιάξουν πολλά πράγματα επάνω τους. Όλα σε υπερβολή. Σαφώς χρειάζεται να φροντί­ζουν τον εαυτό τους, αλλά όχι υπερβολικά. Δεν υπάρχει λόγος να φοράνε κραυγαλέα ρούχα και ντεκολτέ και μίνι. Για να είναι κάποιος σέξι, δεν χρειάζεται να γδυθεί.

YUPI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: