Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλάζουν όλα στην Εκπαίδευση.


Φίλοι μαθητές,

Φίλοι Καθηγητές,


Γνωρίζουμε όλοι την ελληνική πραγματικότητα.

Κάθε κυβέρνηση άλλο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε λιμάνι και καημός!

Ανακοινώθηκαν λοιπόν οι αλλαγές οι οποίες θα αφορούν όλο το εκπαιδευτικό φάσμα.

-Συνενώσεις πανεπιστημίων

-ΤΕΙ, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων προτείνει η κυβέρνηση

- Για «greek statistics και στην Παιδεία» μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου

- Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις των φοιτητών και στον τρόπο διδασκαλίας

- Σε τρεις μήνες θα καταλήξει ο διάλογος για τον νέο νόμο πλαίσιο

Νέο εξεταστικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τους Δελφούς, όπου την Κυριακή κήρυξε την έναρξη του διαλόγου για το νέο νόμο πλαίσιο.
Η διοίκηση των Πανεπιστημίων, όπως είπε η υπουργός, προτείνεται να γίνεται μέσα από ένα συμβούλιο διοίκησης, το οποίο θα ασκεί και ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό το συμβούλιο θα αναλαμβάνει και τη διαχείριση της χρηματοδότησης, ενώ το ακαδημαϊκό μέρος των υποθέσεων θα είναι αρμοδιότητα των πρυτανικών αρχών.

Προτείνεται, εξάλλου, η αλλαγή του τρόπου διανομής των συγγραμμάτων με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού συγγράμματος, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να ανοίξουν προς τα έξω, αλλά και να προσελκύσουν φοιτητές προς την Ελλάδα.

Τόνισε, ακόμα, ότι πρέπει να ιδρυθούν παραρτήματα των πανεπιστήμιων μας σε ξένες χώρες.

Το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2013-14 και επί της ουσίας αφορά στους μαθητές που θα φοιτήσουν του χρόνου στην πρώτη γυμνασίου, ενώ στη ζωή μαθητών και γονέων μπαίνουν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία -αρχικά θα λειτουργήσουν πιλοτικά 800- και τα διαδικτυακά φροντιστήρια.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που έρχονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι η αύξηση των ωρών υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας στη γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες και η εισαγωγή μαθημάτων θεατρικής αγωγής και λογοτεχνίας.


by NewsIt.gr


1 σχόλιο:

S. είπε...

Τι εστί διαδικτυακό φροντιστήριο??????Οέο????