Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Για τους μαθητές του Λυκείου προωθείται το λεγόμενο "φροντιστήριο μέσω διαδικτύου" σύμφωνα με το οποίο η ύλη θα περνά στους υπολογιστές, ο καθηγητής θα συνομιλεί ζωντανά με το μαθητή και θα απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση. Τα πάνω κάτω όμως έρχονται από τις αλλαγές στα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα των Λυκείων εν όψει της αλλαγής στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2013-14. Επομένως μιλάμε για αλλαγές στα προγράμματα της Α'Λυκείου από το επόμενο σχολικό έτος 2011-12.

Για τις τρεις τάξεις του Λυκείου προτείνεται:...ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α' Λυκείου: Υποχρεωτικά: 24 ώρες
                     Επιλεγόμενα: 10 ώρες (από 4 ομάδες μαθημάτων: 1.Αρχαιογνωσία 2.Ανθρωπιστικές Επιστήμες 3.Ξένες Γλώσσες και Πολιτισμός 4. Δραστηριότητα σχετική με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα)

Β' και Γ' Λυκείου: Υποχρεωτικά: 12 ώρες (Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή)
                                Επιλεγόμενα: 21 ώρες (από 6 ομάδες μαθημάτων: 1.Μαθηματικά 2. Πειραματικές Επιστήμες 3.Αρχαιογνωσία 4.Κοινωνικές Επιστήμες 5. Ξένες Γλώσσες 6. Δραστηριότητα σχετική με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα)

Τα Θρησκευτικά και τα Αρχαία Ελληνικά από υποχρεωτικά εντάσσονται στα επιλογής στην Α'Λυκείου, ενώ σε Β' και Γ' Λυκείου η Ιστορία γίνεται μάθημα επιλογής και μετονομάζεται σε Ιστορία των Ιδεών και Ευρωπαϊκή Ιστορία. Και αναμένεται συνέχεια.......


πηγή: "Το Παρόν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: