Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

2.500 χρόνια απο την Μάχη του Μαραθώνα!


Η Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο "Divani Caravel" για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών στις 31 Οκτωβρίου, ξεκίνησε, ουσιαστικά, την αντίστροφη μέτρηση για την επετειακή αυτή διαδρομή αφού συνδυάζεται με την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα.



Με την παρουσία των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, της Πολιτείας, πολλών ΜΜΕ αλλά και του προέδρου του ΣΚΑΪ, κ. Ιωάννη Αλαφούζου, δόθηκαν λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση της ιστορικής διαδρομής που θα συμμετάσχουν πάνω από 20.000 δρομείς από 40 χώρες όλου του κόσμου.


Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη με την πρώτη γνωριμία μεταξύ των αγωνιζομένων, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση έξω από το Ζάππειο Μέγαρο (η οποία θα παρουσιαστεί από την Μαρία Μενούνος), με σκοπό να δείξει το πώς γεννήθηκε και στο πως εξελίχθηκε ο Μαραθώνιος μέσα στους αιώνες, μέχρι και τη σημερινή του μορφή.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του κλασσικού μαραθωνίου με την αφή της φλόγας στον τύμβο του Μαραθώνα, ενώ την Κυριακή θα έχουμε την εγκατάσταση της ιστορικής αφετηρίας του Μαραθωνίου καθώς και τη διεξαγωγή του αγώνα. Ακολούθως θα έχουμε τις απονομές των νικητών ενώ στο κλείσιμο των εκδηλώσεων θα παρατεθεί δεξίωση και δείπνο στους συμμετέχοντες αλλά και τους επισήμους.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης.
Το 2010 θα εορτάσουμε στην Αθήνα την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα με ένα μοναδικό αγώνα που θα αποτελέσει ορόσημο για την εξέλιξη του Μαραθωνίου Κινήματος.

http://www.athensclassicmarathon.gr/marathon/StaticPage7.aspx?pagenb=44427

Δεν υπάρχουν σχόλια: